Duyurular

Kısa Çalışma Ödeneği Uygulamasında Süreler 1 Ay Uzatıldı

30 Haziran 2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Karar ile yeni koronavirüs (Covid-19) nedeniyle daha önce uygulanan kısa çalışma süresi bir ay uzatılmıştır.

30/06/2020 tarihine kadar (bu tarih dahil) kısa çalışma başvurusunda bulunmuş ve bu uygulamadan yararlanmış olan işyerlerinde kısa çalışma süresi bir ay uzatılmıştır.

Buna göre daha önce uygulanan kısa çalışma süresi 30/6/2020 tarihinden önce (bu tarih dahil) sona ermiş olan işyerlerinde 1/7/2020 tarihi itibarıyla, devam edenler ise kısa çalışma bitiş tarihi itibarıyla, aynı şartlar ve aynı işçiler için, bir ay süreyle daha işyerinde kısa çalışma uygulanabilecektir.

Kısa çalışma uzatma işlemi otomatik olarak İŞKUR tarafından yapılacak olup işverenlerin veya işçilerin uzatma işleminin yapılması için başvuru yapmalarına gerek yoktur. Ancak kısa çalışma uzatma işleminden yararlanmak istemeyen işverenlerin, ilgili İşkur İl Müdürlüklerine, elektronik posta yoluyla uzatılan süre için kısa çalışma yapmayacaklarına dair bildirimde bulunmaları gerekmektedir.

Bu uygulamadan yararlanmak isteyen şirketlerin ivedilikle  bildirimde bulunmaları önem arz etmektedir.

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir