Duyurular Genel

Sanayi Yenilik Ağ Mekanizması (SAYEM) 2. Faz Çağrısı Açıldı

Ar-Ge ve yenilik faaliyetlerinin yüksek katma değerli ürün veya ürün grubuna dönüştürülmesi, yüksek teknolojili ürün veya ürün grubunun geliştirilmesi ve ihracattaki yüksek teknolojili ürün payının artırılmasını sağlamak amacıyla tasarlanan Sanayi Yenilik Ağ Mekanizması’nın (SAYEM) 1. Faz çağrısı çalışmaları tamamlanmıştır. Bu çağrının devamı olarak Yenilik ve Destek Programı Uygulama Esasları Yönergesi kapsamında SAYEM-Faz-2-2020 kodlu ve Yüksek Katma Değerli Ürün veya Ürün Grubu Geliştirilmesini Sağlayacak 2020 yılı İkinci Faz Çağrısı 19.10.2020 tarihi itibari ile açılmıştır.

Bu çağrıya yalnızca SAYEM Faz 1’i tamamlayıp SAYEM Faz 2’ye geçmeye hak kazanan Faz 1 yürütücüleri, Ürünleştirme Yol Haritaları kapsamında planladıkları Ürünleştirme Programının desteklenmesi amacıyla başvuruda bulunabileceklerdir.

  • Kuruluş Bazlı Ön Kayıt Sistemine geçmeyenler aşağıdaki adımları izleyebilirler:

1. 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren kuruluşlar TÜBİTAK’a ön kayıt yaptırabilecektir.

2. Ön kayıt işlemleri PRODİS’te ”Firma Ön Kayıt Sorumlusu” rolü ile “Kuruluş İşlemleri” menüsünden yapılmaktadır. Firma Ön Kayıt sorumlusu rolü firmadan bir kullanıcıya verilmekte söz konusu rol Kullanıcı İşlemleri menüsünden alınabilmektedir.

3.Ön kayıt onayı alan kuruluşlar tekrar ön kayıt yaptırmadan proje başvurusu yapabilecektir.

4. 1 Temmuz 2020 tarihinden sonra açılmış veya açılacak çağrılara veya sürekli açık programlara başvuru yapmak isteyen kuruluşlar ön kayıt yaptırabilecektir.

5. Kuruluşlar, TÜBİTAK’a kayıt olduktan sonra kuruluş bilgilerinde değişiklik olmadığı sürece proje başvurusu yapabileceklerdir.

6. Kuruluş bilgilerinde değişiklik olması halinde kuruluş bu değişiklikleri PRODİS üzerinden kendisi yapabilecektir. Ancak, bazı değişiklikler için TÜBİTAK’tan onay alması gerekecektir.

7. 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren 1501 ve 1507 çağrılarına başvuru yapmak isteyen kuruluşlar, kuruluş bazlı ön kayıt yaptırdıktan sonra projeleri gönderebilecektir.

Ön kayıt uygulamasına ilişkin hazırlanan kılavuza aşağıdaki linkten erişebilirsiniz.

https://www.tubitak.gov.tr/sites/default/files/21566/kullanici_klavuzu_7_0.pdf

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir