Duyurular

5510 Sayılı Kanun’un 4/1- b Bendi Kapsamındaki ( Bağ- Kur Borçları) Siliniyor

Kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlarla tarımda kendi adına ve hesabına Bağımsız çalışanlardan, SGK’ ya kayıt ve tescilleri yapıldığı hâlde, 31/10/2020 tarihi itibarıyla prim borcu bulunanların, bu tarihten önceki sürelere ilişkin prim borçlarını;

  • 1/2/2021 tarihine kadar (31/ 01/2021 hafta sonuna denk geldiğinden) ödememeleri veya yapılandırmamaları halinde,

 1- Prim ödemesi bulunan sigortalıların daha önce ödedikleri primlerin tam olarak karşıladığı ayın sonu itibarıyla, prim ödemesi bulunmayan sigortalıların ise tescil tarihi itibarıyla sigortalılığı durdurulur.

 2) Durdurulan süreler sigortalılık süresi olarak değerlendirilmez.

 3) Sigortalılıkları durdurulanlardan 5510 sayılı kanun 4/1- b bendi kapsamında çalışmaya devam edenlerin sigortalılıkları 1/11/2020 tarihi itibarıyla yeniden başlatılır.

 4) Sigortalı ya da hak sahipleri tarafından talep edilmesi hâlinde durdurulan sigortalılık sürelerinin tamamı, talep tarihinde 80 inci maddenin ikinci fıkrasına göre belirlenecek prime esas kazanç tutarı üzerinden borç tutarı hesaplanarak ihya edilir.

 5) Hesaplanan borç tutarının tamamının, borcun tebliğ tarihinden itibaren üç ay içinde ödenmesi halinde, bu süreler sigortalılık süresi olarak değerlendirilir.

 Kaynak: Türmob

Yorum Yapın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir